۱۳۹۵ خرداد ۳, دوشنبه

احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان شد

آیت‌الله احمد جنتی، نفر آخر در پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان حوزه تهران در میان سه کاندیدای ریاست این مجلس بیشترین آرا را به‌دست آورد و رئیس مجلس خبرگان شد.

احمد جنتی به‌مدت دو سال رئیس مجلس خبرگان شد.
پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان صبح سه‌شنبه چهارم خرداد آغاز به‌کار کرد. در جلسه رأی‌گیری برای گزینش ریاست این مجلس برگزار شد که بر اساس ۸۶ رأی اخذ شده، احمد جنتی ۵۱ رأی، آیت‌الله ابراهیم امینی ۲۱ رأی و آیت‌الله محمود هاشمی شاهرودی ۱۳ رأی به‌دست آوردند.





محمدعلی موحدی کرمانی و محمود هاشمی شاهرودی نایب رئیسان اول و دوم و قربانعلی دری نجف‌آبادی و احمد خاتمی نیز منشی‌های هیئت رئیسه این دوره از مجلس خبرگان شدند.
بدین ترتیب احمد جنتی به‌مدت دو سال ریاست مجلس خبرگان را بر عهده گرفت.
در نخستین نشست مجلس خبرگان، مقامات حکومتی از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی، صادق آملی ‌لاریجانی، حسن فیروزآبادی، محمدعلی جعفری، علی‌اکبر صالحی، محمود احمدی‌نژاد، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای و محمدباقر قالیباف نیز شرکت داشتند.
احمد جنتی در حالی رئیس مجلس خبرگان شد که در پنجمین دوره انتخابات این مجلس در حوزه تهران که در روز هفتم اسفندماه سال گذشته برگزار شد، از میان ۱۶ نماینده تهران با یک میلیون و ۳۲۱ هزار و ۱۳۰ رأی نفر شانزدهم شد. این در حالی بود که اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با دو میلیون و ۳۰۱ هزار و ۴۹۲ رأی نفر اول شد.
به‌گزارش آفتاب‌نیوز، اکبر هاشمی رفسنجانی پیش از این گفته بود: «من که فعلاً بنا ندارم خودم را برای ریاست مطرح کنم. برای این‌که الان در همین‌جا کار‌های زیادی داریم. در آنجا نیاز نیست که انسان رئیس باشد و همین که در خبرگان باشم، خوب است.»
آیت‌الله هاشم هاشم‌زاده هریسی، عضو دیگر مجلس خبرگان نیز اعلام کرده بود که اکبر هاشمی رفسنجانی علاقه‌ای به ریاست مجلس خبرگان پنجم ندارد و در گزینش ریاست آن شرکت نخواهد کرد.
در دور قبل آیت‌الله محمد یزدی با ۴۷ رأی رئیس مجلس خبرگان شد و هاشمی رفسنجانی با ۲۴ رأی از ریاست مجلس خبرگان باز ماند.
حضور برخی از افراد مورد حمایت اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان به مجلس خبرگان این امید را در دل برخی از آن‌ها ایجاد کرد که جهت حرکت این مجلس به سود آن‌ها تغییر کند اما همان زمان نیروهای اصولگرا گفته بودند که به‌رغم برخی آرا همچنان نیروی آن‌ها در مجلس خبرگان دست بالا را دارد.
در قانون اساسی ایران وظیفه مجلس خبرگان نظارت بر فعالیت‌های رهبری و نهادهای تابع آن و انتخاب رهبر جدید عنوان شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر